Доставка, монтаж и ремонта на PVC и AL дограма, комарници и щори. Гаранционен и извън гаранционен сервиз. Довършителни и строително-ремонтни дейности. Безплатни консултации.

Ка

Ка

Тези стъкла подобряват топлоизолационните качества на вашите прозорци, поради което ги наричат "термо стъкла". Разлика между тях има и тя се изразява в начина по който те функционират и ефекта, който тази функционалност носи.

К-стъкло (Ка стъкло) представлява обикновенно стъкло с нанесен невидимо тънък филм от метален окис от едната му страна. Обикновенно тази страна се монтира така, че да остане вътре между двете стъкла на стъклопакета, за да е предпазена и да не се надраска. Самото К-стъкло се монтира от вътрешната страна на помещението. Този тънък слой метален окис има свойството да отразява дългите лъчи (инфрачервения сектор), като по този начин отразява и запазва вече създадената топлина вътре в помещението. Когато отоплявате едно помещение независимо по какъв начин, ще имате много по-ниски топлозагуби през прозорците ако те притежават стъклопакет с К-стъкло. В същото време тънкия слой метален окис пропуска късите вълни (ултравиолетовия сектор) излъчвани от слънцето. По този начин К-стъклото "събира" слънчева топлина и след това не и позволява да излезе от помещението.

Трябва да се има предвид, че лятно време К-стъклото създава парников ефект и не се препоръчва монтажа му на фасади, които биват огрявани дълго време през деня от слънцето (обикновенно южни). Особенно в помещения, който не се охлаждат, К-стъклото може да направи атмосферата вътре по-топла и от навън.

К-стъклото е познато още под названието "Нискоемисийно"

Сънерджи е специално стъкло познато още под названията "Високоенергийно", "Четири Сезона", "Всесезонно" и др. Притежава отлични топлоизолационни качества, има нисък соларен фактор и висока светопропускливост.
Какво означава това? 
Нека да започнем с топлоизолацията. Сънерджи има същите топлозиолационни качества като К-стъкло, що се отнася до задържане на температурата вътре в утопляваното помещение. Някои твърдят, че дори има по-добра топлоизолация. От друга страна Сънерджи има два пъти по-добър "соларен фактор". Това е свойството на стъклото да не пропуска Ултравиолетовите лъчения на слънцето и по този начин предпазва вашите помещения от "прегряване" през лятото. Сънерджи пропуска едва 39% от ултравиолетовите лъчи, докато при К-стъкло този процент е 60-70%. Друг плюс е, че Сънерджи има по-добра светопропускливост. И двата типа стъкла са прозрачни и безцветни, но все пак задържат част от видимата светлина проникваща в помещенията, като при Сънерджи тя е в по-голямо количество.
Ка
Ефектът от Сънерджи е - Запазва топлината вътре в помещението през зимата, позволявайки проникване на повече светлина. Не позволява "напичането" на помещенията през лятото, като ги запазва по-прохладни и уютни. Пести ви енергия през всички сезони.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg