Доставка, монтаж и ремонта на PVC и AL дограма, комарници и щори. Гаранционен и извън гаранционен сервиз. Довършителни и строително-ремонтни дейности. Безплатни консултации.

Какъв стъклопакет да избера?

Какъв стъклопакет да избера?
   Предлагат се два основни вида стъклопакети - двоен (еднокамерен) и троен (двукамерен). Двойният е съставен от две стъкла и една въздушна, изолационна камера, а тройният от три стъкла и две въздушни камери.

Двойният стъклопакет представлява две стъкла разделени помежду си посредством дистанционер, сформиращи една изолационна, херметически затворена въздушна камера. Двойните стъклопакети обикновенно са с ширини от 20мм при алуминиеви конструкции, 24мм при 3-4-камерни PVC профили до 32мм при 5-камерните PVC профили. Стандартно се изработват от две флоатни (обикновенни) стъкла с 4мм дебелина. Предлагат много добра защита и изолация, особенно в комбинация със термо-стъкло (Сънерджи или К-стъкло). Може да постигнете и още по-добра изолация, чрез напълване на въздушната камера с газ Аргон или поставяне на топъл PVC дистанционер, който стандартно е алуминиев и представлява най-слабото място на стъклопакета в изолационно отношение.

Тройният стъклопакет представлява три стъкла разделени помежду си посредством два дистанционера, сформиращи две изолационни, херметически затворени въздушни камери. За тях са характерни по-големите ширини, като обикновенно започват от 32мм и достигат до над 50мм. Имат по-добри звукоизолационни качества, особенно ако комбинираните стъкла са с различна дебелина, което води до по-добро поглъщане на резонансните трептения. Тройният стъклопакет е скъпа инвестиция и е добре поне едното стъкло да бъде термоизолационно. Препоръчваме инвестиция в двоен стъклопакет със термо стъкло стъкло пред троен с три обикновенни стъкла. Предоставят по-добра изолация, поради по-голямата си ширина и по-големия обем въздушно пространство в тях. Друго предимство е доста по-добрата шумоизолация, поради наличието на три стъкла, като бариера. Шумоизолацията се подобрява доста когато използваните стъкла са с различна дебелина или въздушните камери са с различна ширина. По този начин се намалят до минимум резонансните трептения на звуковите вълни.

Тройният стъклопакет е скъпа инвестиция, но предоставя възможност за много по-добра изолация, когато се комбинира със термо-стъкла, газ аргон и др. Прилага се в по-големи конструкции и помещения, в които има остъкление с по-голяма площ от където биха се получили големи топлозагуби. Препоръчваме инвестицията в двоен стъклопакет с термо-стъкло, пред троен с обикновенни стъкла, тъй като е по-изгодно, а степента на изолация с термо-стъкло е много по-голяма от използването на флоатни стъкла, дори в троен стъклопакет. В този случай тройният стъклопакет предоставя единствено по-добра шумоизолация.

Може да разгледате сравнителна таблица с показателите на различни видове стъклопакети на нашия сайт в секцията Стъклопакети.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.